Verse lucht, frisse ideeën

door | jun 24, 2019 | Alles | 0 Reacties

De luchtkwaliteit van de ruimte waarin je werkt speelt een belangrijke rol. Hou er rekening mee.

Je kantoor is een gesloten ruimte. Je collega’s en jij verbruiken gaandeweg de beschikbare hoeveelheid zuurstof. En jullie stoten bij het uitademen ook koolstofdioxide uit (CO2).

Als er te veel CO2 in de lucht is, krijg je hoofdpijn, voel je je vermoeid of heb je moeite om je te concentreren. En ook het risico om ziek te worden is hoger.

Als er printers, kopieermachines of andere kantoorapparaten in het kantoor staan, is het nog erger. Ze warmen de lucht op. En door het gebruik van toner komen mogelijk schadelijke stoffen vrij die niet alleen hinder, maar ook schade aan de gezondheid veroorzaken.

Daarom is ventileren noodzakelijk. De lucht in een afgesloten kamer waar mensen werken, moet na twee uur ververst worden. Bij gebrek aan een centraal ventilatiesysteem, zet je daarom best om de twee uur de ramen helemaal open. Lang genoeg: tussen de 3 en de 10 minuten, afhankelijk van de buitentemperatuur.

Tip

Hou de CO2-waarde van je kantoor in gaten. Ze is een goede waardemeter voor de luchtkwaliteit. Koop een koolstofdioxidemeter (ook wel CO2-meter of CO2-sensor genoemd). Meten is weten.

 

Neem poolshoogte van je zithouding

Neem poolshoogte van je zithouding

Wanneer zit je goed? Wat is de ideale positie voor jou? En hoe bepaal je die? Je hebt een bureaustoel met een hendel om de zithoogte aan te passen. Prima. Maar heb je hem wel juist ingesteld? De vuistregel is: hou je voeten op de grond en zorg ervoor dat de hoek van...

Lees meer
Toestenbord en muis

Toestenbord en muis

Pijnlijke polsen, nekpijn en spanning in de schouders: al die ongemakken kunnen te maken hebben met de manier waarop je met je toetsenbord en je muis werkt. Sommige mensen krijgen zelfs een peesontsteking van de duim, door bij het hanteren van de muis steeds opnieuw...

Lees meer
Breng je beeldscherm in je comfortzone

Breng je beeldscherm in je comfortzone

Kom uit je comfort zone zoveel je wil, maar hou je beeldscherm erin. Veel gezondheidsproblemen in het hoofd en de nek hebben met je beeldscherm te maken. Ik heb al veel mensen verlost van hoofdpijn, migraine of pijn in de nek en de schouders. Het enige wat ik daarvoor...

Lees meer

TERGOFIT BVBA

Aarschotsesteenweg 33

B-3110 Rotselaar

TERGON Benelux

Aarschotsesteenweg 33

B-3110 Rotselaar

christoph.hohl@tergon.ch

+32 16 44 60 05

TERGON Nederland

Blauwe Hof 40-12

NL-6602 WX Wijchen

mark.wintjes@tergon.ch

+31 24 641 51 58

TERGON Luxembourg

11 Kiirchestrooss

L-5741 Filsdorf

christoph.hohl@tergon.ch

+352 20 21 16 85

Copyright TERGOFIT 2019 - Algemene Voorwaarden - Straf werk van de Websters